Direct naar de inhoud.

Vaartochten

Iedere vrijdagmiddag en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.30, voorafgaand aan de voorstelling vaart de rondvaartboot tussen Wedderveer en de Hamdijk ( Booneschans).

De boot vaart dwars door het natuurgebied en langs het gehucht De Bult, waar de boerderij van Jan Kolder heeft gestaan.

Gidsen vertellen over historie, natuur en andere wetenswaardigheden. Een heerlijke aangelegenheid om te onthaasten en even ontzorgd te worden!

Elke vrijdag vertrekt een bus vanaf 14.30 uur vanaf de parkeerplaats in Bad Nieuweschans naar de haven van Wedderveer. Van daar uit vertrekt de boot door het eeuwenoude Westerwolde richting De Bult en de Hamdijk. Om 17.30 uur wordt aangemeerd in Booneschans. De gasten worden daarna per bus naar de Mellemaheerd gebracht voor diner en avondvoorstelling.

Elke zaterdagmiddag vertrekt een bus vanaf 14.15 uur vanaf de parkeerplaats in Bad Nieuweschans naar Booneschans. Van daaruit vertrekt de boot richting De Bult en via de Westerwoldse Aa naar de haven van Wedderveer. Om 17.00 uur worden de gasten per bus naar de Mellemaheerd gebracht voor diner en een avondvoorstelling.

Koffie en cake gedurende de reis zijn onderdeel van het arrangement!

( max. 40 gasten per tocht )

Bustochten

Iedere zondagmiddag, voorafgaand aan de voorstelling, wordt van 12.30 uur tot 14.15 de Smokkelroute gereden. Een klassieke bus rijdt de gasten langs de smokkelroute die in de oorlog in gebruik was. Een gids begeleidt de route en vertelt over de historie van de route en het gebied. Om circa 14.15 worden de gasten naar de Mellemaheerd gebracht.

( max. 40 gasten per tocht)

Foto’s: Henk Pruim – Hprfotografie

Concert Alex Vissering

De Groningse troubadour Alex Vissering zal een aantal keren een concert verzorgen rondom het thema van de ‘Moorsoldaten’: de gevangenen in de Emslandkampen die op de heide en in de moerassen van met name de ‘Bourtanger Moor’ dwangarbeid verrichtten en daarbij vaak het leven lieten.

“Het verhaal van de Moorsoldaten en nog veel meer ga ik u vertellen in het kerkje van Oudeschans. Vlakbij de Bult waar de verzetsheld Jan Kolder  met zijn vrouw Aaltje woonde.
Hoe is het lied ontstaan? Wat gebeurde er vlak over de grens?
Wat gebeurde er in Oost Groningen in die tijd? 
Ik zing ook een lied van  Bob Dylan en van John Lennon. En ik speel op mijn liefste gitaar.
Mijn Gibson Emmylou Harris.”


De concerten vinden plaats op de zondagen 10 & 24 juli, telkens van 11.30 – 12.30 uur.
De Smokkelroute en de voorstelling in de Mellemaheerd sluiten aan op deze lezingen. 
Entree voor de concerten is € 17,50.

Het diner

Het diner kan bijbesteld worden als u een voorstellingsticket haalt. Het diner bestaat uit 4 gangen, exclusief drankjes. Het is een heerlijke proeverij van diverse Groningse en regionale streekgerechten en -ingrediënten.

Voorgerecht

Kikkererwtensoep met gerookte spekjes

Soep

Boerenpreisoep met kip

Hoofdgerecht

Stoofpotje met boerenbier, kruidnagel en appel

Vergeten groenten

Aardappel met schil en kruidenboter in aluminiumfolie

Gemengde rauwkost met yoghurtdressing

Nagerecht

Rabarber / aardbeiden toetje met slagroom

Verkoopprijs: €22,50 per persoon

De kindervoorstelling

Gebaseerd op het verhaal van de twee Amsterdamse kinderen en de heldhaftige boer Jan Kolder wordt door theatermaker Vivian Veenstra een kindervoorstelling geschreven die in de herfst in de kinderboekenweek zal worden uitgevoerd.

Nadere informatie volgt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief